Antena Căutare
Logo show

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit ”Clătite glazurate”

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne propune în această ediție, rețeta Clătite glazurate, o nebunie de clătite picante, umplute cu ciuperci și glazurate cu brânzeturi.

Ingrediente pentru rețeta Clătite glazurate

Pentru aluatul de clătite: 3 ouă 1 linguriță zahăr 1 praf de sare 250 ml apă minerală 400 g smântână dulce piper câteva frunze de arpagic tiocate rondele mici 200-250 g făină Pentru umplut: 250 g ciuperci champingnon albe 250 g ciuperci champingnon brune 1 fir de praz sare piper puțin ulei de măsline 200 ml vin alb 1 lingură smântână Pentru gratinat: 1 lingură unt 1 lingură făină 500 ml smântână dulce sare curcuma nucșoară 50 g brânză cedar 50 g parmezan ghebe murate pentru servit

Mod de preparare pentru rețeta Clătite glazurate

Se prepară aluatul de clătite, amestecând, mai întâi ouăle cu sare, piper și zahăr, apoi cu smântâna și făina, iar la final cu apa minerală. Se adaugă și rondele de arpagic, apoi, aluatul se lasă 10-15 minute la odihnit. Se coc clătitele într-o tigaie antiaderentă.

Pentru umplutură, se călesc ciupercile tocate mărunt, împreună cu prazul tocat rondele, în puțin ulei, asezonându-le cu sare și piper. Se adaugă vinul alb, iar când alcoolul se evaporă, se adaugă smântâna pentru consistență.

Pentru sos, se topește untul, se desface făina în el și se adagă smântâna. Se amestecă bine până se îngrăașă sosul, asezonându-l cu sare, curcuma și nucșoară, după gust. 

Se umplu clătitele cu ciupercile picante, folosind tehnica sarmalelor și se așază într-o tavă unsă. Se ung clătitele cu sosul alb, apoi se presară cașcaval ras și parmezan, de asemeni, ras. Se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 5 minute să se gratineze frumos.

Se servesc delicioasele clătite gratinate, presărate cu rondele de arpagic, alături de niște ghebe murate.

Luni, 03.09.2018, 09:49
x