Antena Căutare

Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce

Cu toții avem diverse pofte alimentare, însă ar trebui să știm ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce, sau ce carențe ascund poftele alimentare.

Ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce
Ruxandra Pleșa ne explică ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce

Problemele nu apar, însă atunci când poftim la preparate sărate, sau preparate acre, ci atunci când poftim la preparate dulci și, mai mult, înlocuim mesele cu aceste preparate.

Specialiștii susțin că dorința de a mânca ceva dulce este un mod prin care organismul atrage atenția asupra unei carențe de magneziu sau o reacție la stres.

Citește și: Ce se poate întâmpla dacă mănânci avocado în fiecare zi. Ce spun specialiștii

Ruxandra Pleșa, specialist în nutriție ne sfătuiește ca în dieta noastră, preparatele dulci, sau ce provine din dulce să nu depășească 100-200 de calorii.

Persoanele care simt nevoia de dulce se confruntă cu probleme emoționale

Dacă depășim aceste cantități trebuie să ne așteptăm la diverse afecțiuni, sau diverse forme de obezitate.

Cu cât ne satisfacem pofta de dulce, în fiecare zi, cu atât vom pofta va fi mai mare și nu ne vom mai putea abține.

Este recomandată o pauză de 10, chiar 20 de zile în care să nu mai consumăm dulciuri, pentru ca organismul să reintre în normal.

Citește și: 10 tipuri de magneziu și cum îl alegi pe cel potrivit ție

Persoanele care simt nevoia de a consuma mult dulce, fie se confruntă cu probleme emoționale, probleme de anxietate, sau de stres și pe acest fond pofta de dulce este mult mai mare, deoarece dulciurile stimulează eliberarea neurotransmițătorilor stării de bine.

Citește și: Ce trebuie să știi despre magneziu: surse, beneficii, tipuri și efecte adverse

Pentru creier e nevoie ca nivelul glicemiei să fie constant

Unii specialiști consideră că persoanele care consumă multe dulciuri sunt mai predispuse la depresie, întrucât consumul de dulciuri schimbă neurochimia creierului.

Ideal pentru creier este ca nivelul de glicemie să fie constant. Atunci când consumăm dulciuri ne simțim fericiți pentră că ne crește glicemiea, însă în perioada următoare, aceasta scade și ne vom simți nefericiți.

Pentru mai multe detalii despre ce se întâmplă în organismul nostru atunci când avem poftă de ceva dulce, puteți afla accesând materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani.

Află și care sunt legumele benefice pentru organism și care dintre ele se află în topul recomandărilor venite de la nutriționiști.

Secretul celui mai fraged și gustos pui la rotisor... Friptură din mușchi de vită cu sos de mandarine și dovleac copt. Rețeta lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x