Antena Căutare

Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit, la cererea matinalilor, o rețetă de prăjitură veche din copilărie și anume: Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș.

Prăjitură cu bulion și cremă de griș, rețetă din copilărie Galerie
Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș, secționată, pe un suport de lemn | Rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri și e zi de desert la Neatza cu Răzvan și Dani și pentru că matinalii au optat pentru o rețetă veche din copilărie, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș.

Este una dintre cele mai apreciate prăjituri de post cu foi coapte pe dosul tăvii, o cremă simplă de griș, dar și un strat de gem. Vedeți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a pregăti și voi așa delicioasă prăjitură de post cu bulion și griș.

Ingrediente pentru prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș

Pentru foi cu bulion:

  • 10 linguri de bulion
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt( 5 gr)
  • 350 gr făină

Pentru crema de griș:

  • 500 ml apă
  • 100 gr griș
  • 150 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr margarină de calitate

În plus:

  • 400 gr gem de prune

Mod de preparare pentru prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș

Modul de preparare al acestei delicioase prăjituri de post este destul de simplu, însă trebuie puțină răbdare la întinsul foilor și coacerea lor pe dosul tăvii.

Cum se prepară foile cu bulion

Penrtu alutul de foi cu bulion se amestecă mai întâi bulionul cu uleiul și zahărul până când zahărul se topește. Apoi se încorporează făina amestecată cu sarea și praful de copt. Se frământă un aluat compact care se acoperă cu folie de prospețime și se lasă la odihnit, atât cât să se încălzească cuptorul la 180 de grade.

Citește și: Prăjitura Televizor sau Prăjitura Budapesta, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani

Aluatul se împarte în patru părți egale. Se întinde fiecare parte de aluat într-o foaie cât dimensiunea tăvii folosite, tava clasică de aragaz. se întind foile direct pe hârtia de copt, apoi se transferă pe dosul tăvii. Se coc foile de aluat cu bulion pentru maxim 5 minute fiecare, la 180 de grade.

Cum se prepară crema de griș

Crema se prepară exact cum preparăm grișul cu lapte. Se fierbe apa și se adaugă grișul în ploaie. Se amestecă continuu, iar când grișul este aproape fiert se adaugă și zahărul și un praf de sare. Crema se poate aromatiza după gust: cu lămâie, cu vanilie, etc. Crema de griș se acoperă la contact cu folie de prospețime și de lasă la răcit. Când este perfect rece, se încorporează în ea, treptat, margarina spumată în prealabil cu mixerul.

Citește și: Rețetă de prăjitură tăvălită prin nucă și nucă de cocos, preparată de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Cum se asamblează prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș

În tava pe dosul căreia s-au copt foile se așază prima foaie cu bulion. Peste aceasta se întinde jumătate din cremă. Se acoperă cu a doua foaie de aluat, iar peste aceasta se întinde gemul de prune. Urmează a treia foaie de aluat, crema de griș și ultima foaie cu bulion. Peste prăjitura astfel asamblată se așază o hârtie de copt, apoi o greutate și se dă la rece de pe o zi pe alta. A doua zi foile vor fi frăgezite, iar prăjitura se va putea secționa frumos.

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați și materialul video de mai sus.

Descoperă și o rețetă de bulion de roșii cu ardei capia copți, care nu trebuie să lipsească din cămara nimănui pentru că are multiple întrebuințări în bucătărie.

Prognoza Meteo, 19 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Tartă cu roșii condimentate și paste cu feta și roșii, rețeta lui Chef Nicolai Tand de la Neatza de Weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x