Antena Căutare

Rețetă de pui cu velouté de morcovi. Cum prepari o mâncare delicioasă pentru toată familia

Mesele în familie sunt cele mai bune! Astăzi descoperim împreună o rețetă delicioasă de velouté de morcovi cu pui, un dish special ce va impresiona cu siguranță pe toată lumea. Află în rândurile de mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Rețetă de pui cu velouté de morcovi. Cum prepari o mâncare delicioasă pentru toată familia Galerie
Rețetă de pui cu velouté de morcovi. | Neatza cu Răzvan și Dani

Veloutéul de morcovi este o rețetă clasică de supă cremă din bucătăria franceză, iar combinația cu pui este cu adevărat excepțională.

Aceasta rețetă este perfectă pentru oricare masă din zi, alături de bucățile de pui proaspete, aromate și prăjite în tigaie la foc mic. Rețeta nu este deloc complicată, are un timp mediu de gătire și aduce satisfacție deplină.

O rețetă delicioasă de pui cu velouté de morcovi

Nicolai Tand a prezentat la la Neatza cu Răzvan și Dani rețeta de pui cu velouté de morcovi și a dat detalii despre ingredientele speciale pe care le folosește, dar și calitatea lor, pentru a beneficia de arome surprinzătoare.

Nicolai Tand s-a aprovizionat pentru rețeta de astăzi cu pui de la măcelăriile PENNY, unde a găsit cele mai mari și proaspete bucăți de pui pentru rețeta de astăzi: "Uite ce bucăți mari, frumoase, de piept de pui. Îmi place să trec pe la PENNY că acolo au și carmangeriile care sunt lângă, bade, și dacă vrei să faci o mâncare bună, îți trebuie un produs de calitate și neapărat proaspăt".

În măcelăriile PENNY găsești carne de porc, pasăre și vita ca să le combini cum vrei tu în mâncăruri delicioase. Când vine vorba de carne, un lucru e clar: trebuie să fie proaspătă. Prospețimea dă gustul, textura și savoarea, ne recomandă Nicolai Tand. Iar când vine vorba de prospețime, nimic nu bate o măcelărie adevărată.

Ingrediente

  • 500g piept de pui – 2 bucăți de piept
  • 500g morcovi
  • 200g ricotta
  • 1 pachet de unt
  • 1l de lapte
  • Curcuma
  • Usturoi
  • Ulei
  • Bulgur fin (sau cuscus)

Mod de preparare:

Puiul se trage la tigaie, împreună cu un pic de unt, un pic de ulei, usturoi, sare și piper. După ce puiul prinde culoare pe toate părțile, adăugăm un pic de apă și punem capac la tigaie până când este gata.

Separat, într-o altă tigaie, punem la fiert morcovul curățat, împreună cu un pic de lapte, apă și sare. Cand e aproape gata fiert morcovul, adăugăm putină curcuma pentru culoare și aromă.

Când e gata fiert, blendăm împreună cu untul. Blendăm bine și eventual îl tragem și printr-o sită, ca să fie foarte fin. Velouté-ul de morcovi trebuie să aibă textură foarte, foarte cremoasă, chiar spumoasă.

Se servește puiul lângă velouté de morcov și lângă bulgur, iar peste crema se așază frumos o lingură de ricotta.

Cu 15 minute înainte să fie gata puiul și crema de morcov se pune bulgurul la înmuiat în apă fierbinte. Astfel va fi gata odată cu celelalte preparate ale acestui dish.

Intrați și voi pe site-ul penny.ro si descoperiți cel mai apropiat magazin PENNY cu măcelarie.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x