Antena Căutare

Rețetă de pâine evreiască Challahan. Specialități de pâine din bucătăriile universale

Bucureștenii se pot bucura zilnic de pâine și produse de patiserie cu inspirație din bucătăriile universale, de la cele franțuzești sau italienești, până la preparatele din Yemen, Uzbekistan și Brazilia.

Pâine și produse de patiserie cu inspirație din bucătăriile universale Galerie
O brutăria artizanală care te poartă în jurul lumii | Neatza cu Răzvan și Dani

Pentru că de multe ori vă plictisiți de clasica pâine consumată zi de zi, trebuie să știți că puteți găsi diverse specialități de pâine din bucătăriile universale, iar mai jos vă lăsăm și o rețetă de pâine evreiască Challahan.

Pâinea și produsele de patiserie nu sunt doar produse alimentare ci acestea transmit și diverse povești și tradiții din culturile universale.

Dintre acestea, cele mai apreciate sunt specialitățile de pâine din Israel.

Ziua de vineri este foarte importantă în cultura evreiască, este o sărbătoare săptămânală numită Șabat( Shabat), iar aceștia pregătesc o delicioasă pâine evreiască împletită, cu gust dulce, denumită Challah.

Se spune că pâinea evreiască Challah are proprietăți vindecatoare, însă pentru a te bucura de acestea, trebuie să fii o persoană spirituală.

Citește și: Ce ar trebui să știm despre pâinea de zi cu zi. Câtă ar trebui să consumăm și ce tip de pâine este recomandat

Ingrediente pentru Rețetă de pâine evreiască Challahan:

  • Pentru aluat:

  • 600 gr făină
  • 7 gr drojdie usacată, sau 20 gr drojdie proaspătă
  • 125-150 ml apă călduță
  • 60 ml ulei
  • 60 ml miere
  • 2 ouă
  • 20 gr sare
  • Pentru uns:

  • 1 gălbenuș de ou
  • mac și/sau susan

Mod de preparare pentru Rețetă de pâine evreiască Challahan

Mai întâi se face o maia din 100 gr de făină, drojdia și 2-3 linguri de apă călduță și se lasă
15-20 de minute, până compoztia dospește.

Se adaugă ouăle, mierea, uleiul, sarea și, treptat, făina amestecând după fiecare adaos. Se frământă un aluat vârtos, care se acoperă și se lasă la loc cald până își dublează volumul.

Împărțim aluatul în bucăți mai mici pe care le împletim în 2, in 3 și în 4 și lăsăm împletiturile la dospit în tavă acoperite. Le lăsăm 20-30 de minute la crescut, le ungem cu gălbenuș de ou și presăram semințe și le dăm la cuptorul preîncălzit la 175 de grade până se rumenesc frumos la suprafață.

pâine Challah

Specialitate de pâine evreiasă

Nu mai prejos de aceste specialități evreiești sunt și cele franțuzești. Cunoaștem cu toții gustul inconfundabil al baghetei franțuzești, care se prepară în diverse moduri, cea mai apreciată fiind bagheta franțuzească cu maia. Tot din bucătăria franțuzească mai puteți opta pentru o pâine cu supă de ceapă și brânză gruyere.

Mai găsiți și o specialitate de pâine din Yemen, numită Malawah, care este o lipie cu unt, iar cea mai atractivă este o specialitate de pâine cu cartofi mov.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste specialități de pâine din bucătăriile universale, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

La ce trebuie să fii atent când cumperi mască de protecție și dezinfectant pentru mâini... Horoscopul Zilei, 19 octombrie 2020. Nativii Fecioară își găsesc o nouă pasiune, află ce se întâmplă cu Scorpionii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x