Antena Căutare

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 21 februarie 2022

În ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, chef Radu Darie, bucătarul de azi al emisiunii, ne prepară o supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, plină de culoare și savoare.

Câteva felii de bacon crispy vor oferi un plus de gust și aspect plăcut supei creme Galerie
Porție de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos într-o farfurie adâncă, de culoare albastră | Rețeta lui chef Radu Darie

Pentru că este luni, în bucătăria de la Super Neatza gătește chef Radu Darie care ne surprinde de fiecare dată cu rețete interesante și delicioase. În ediția din 21 februarie 2022 a emisiunii s-au gătit trei rețete, printre care și o delicioasă supă cremă de morcovi cu lapte de cocos. Chef Radu are un mod interesant de a prepara această supă cremă, prin care pune în valoare toate gusturile și aromele ingredientelor folosite. Supa cremă se prepară în tri etape.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare explicat pas cu pas, pentru a prepara și voi acasă această supă cremă plină de savoare și culoare.

Citește și: Parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos - Ingrediente

  • 900 gr morcovi
  • 1 ceapă de mărime medie
  • puțin fenicul
  • 30 gr unt
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță boabe de coriandru
  • 1/2 linguriță semințe de chimen
  • 1 litru lapte de cocos
  • 50 gr unt foarte rece
  • 100-150 ml apă fierbinte
  • sare, după gust

Citește și: Cum să gătești morcovi la aburi. Rețete pe care le va iubi toată familia

Supă cremă de morcovi cu lapte de cocos - Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa și feniculul și se toacă mărunt, se curăță morcovii și se taie în bucâți mai mici.

Într-o cratiță încăpătoare, așezată pe plita încinsă, se pune un cub de unt la topit. Se adaugă o ceapă tocată mărunt și puțin fenicul, de asemeni, tocat mărunt. Se amestecă puțin cele două ingrediente în untul topit, apoi se adaugă morcovii tocați în bucăți mici. Se lasă pe foc aproximativ 7-8 minute, agitând constant cratița pentru a se prepara uniform ingredientele.

Citește și: Supă de pui grecească. Rețeta lui chef Radu Darie la Super Neatza, 7 februarie 2022

Între timp, într-o tigaie se rumenesc semințele de chimen și boabele de coriandru pentru a-și degaja aromele. Apoi se adaugă în cratița cu ingredientele pentru supă cremă. Se amestecă pentru a se întrepătrunde toate aromele.

Peste ingredientele din cratiță se adaugă uleiul de măsline, puțină sare și se pune cratița la cuptor, la 150 de grade, pentru 20-30 de minute. Apoi se aduce din nou pe plita încinsă, se adaugă laptele de cocos și se mai fierb ingredientele, dar pentru foarte puțin timp. Se mai potrivește gustul cu sare, atât cât necesită.

Apoi se introduce blenderul și se pasează bine ingredientele.

Pentru reușita unei supe cremoase și consistente, fără a mai necesita trecere prin sită a ingredientelor, sfatul lui chef Radu Darie este să adăugăm în timp ce blendăm ingredientele, unt foarte rece tăiat în cuburi și apă fierbinte. Aceste ingrediente se adaugă treptat, până când obținem textura perfectă a supei cremă.

Citește și: Pui cu lapte de cocos și orez. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Super Neatza, 26 ianuarie 2022

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de supă cremă de morcovi cu lapte de cocos, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la chef Radu Darie, accesați materialul video de mai sus.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x