Antena Căutare

A murit Akebono, primul mare campion de sumo venit din afara Japoniei. Uriașul de peste 2 metri și 233 kg avea 54 de ani

Legendarul Akebono Taro, primul „yokozuna” (cel mai înalt titlu din sumo) din istorie, născut în afara Japoniei, s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, în Tokyo, au anunţat Forţele armate ale Statelor Unite din Japonia.

A murit Akebono. Uriașul campion de sumo s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani Galerie
A murit Akebono. Uriașul campion de sumo s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani | Profimedia

Akebono a murit la începutul lunii aprilie din cauza unei insuficiențe cardiace, în timp ce primea îngrijiri la un spital din Tokyo, potrivit unei declarații a familiei acestuia, distribuită de Armata americană din Japonia și citată de New York Times.

Citește și: iUmor sezonul 12, 11 februarie 2022. Ana Maria Tiron a făcut un dans senzual într-un costum de sumo gonflabil

A murit Akebono, primul mare luptător de sumo născut în afara Japoniei

Akebono, pe numele său real Chad George Ha'aheo Rowan, s-a născut în Hawaii, SUA. De-a lungul carierei sale, el a câștigat 11 titluri de campion, motiv pentru care s-a clasat pe locul zece pe lista luptătorilor sumo cu cele mai multe trofee. Akebono avea un fizic impunător, având 2,03 metri înălțime și 233 de kilograme, potrivit sursei citate.

El a jucat baschet în tinerețe, când a și primit o bursă pentru a practica acest sport, dar în cele din urmă a scris istorie în sumo. Celebrul sportiv a fost recrutat de şeful unui club de sumo, care era şi el tot hawaiian de origine.

Akebono a debutat în sumo în anul 1988, an în care s-a și mutat în Japonia şi a devenit „yokozuna” în ianuarie 1993, fiind al 64-lea „yokozuna” din era modernă a acestui sport. Ulterior, Akebono a devenit cetăţean japonez şi a luat numele de Taro Akebono, potrivit New York Times.

Akebono a călcat pe urmele lui Konishiki, un alt luptător renumit de sumo şi el originar din Hawaii, alături de yokozuna Musashimaru, originar din Samoa Americană. De asemenea, el a făcut o demonstraţie de sumo în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Nagano, din 1998.

Citește și: O femeie a născut un copil de aproape șase kilograme! Tânăra de 27 de ani a fost surprinsă: ”E un mic luptător de sumo!”

Ce probleme de sănătate avea Akebono

Akebono a apărut în mod regulat în emisiuni la televiziunea japoneză, iar după ce s-a retras din sumo, în anul 2001, a luptat în diferite concursuri de arte marţiale mixte (MMA) şi wrestling.

În 2017, el a fost internat în spital din cauza unei boli cardiace, în urma căreia a rămas cu sechele motrice și a suferit pierderi de memorie. Akebono lasă în urma sa o soție și trei copii, o fată şi doi băieţi.

La 19 ani câștigă 158 000 de dolari pe zi. Cine este cea care a primit titlul de cea mai tânără miliardară din lume... Românul care îi îngrijește mașinile Regelui Charles: „Regele, cu siguranță, nu știe că eu sunt cel care îi spală mașinil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x