Antena Căutare

Fiat-Chrysler isi cauta partener de viata

Piata auto europeana marcata de stagnare si supraproductie creaza mari probleme constructorilor. Daca cel de-al doilea producator european PSA Peugeot-Citroen s-a "salvat", unindu-si destinele cu liderul mondial General Motors, nu acelasi lucru se poate spune despre consortiul Fiat-Chrysler, care se afla in cautarea unor posibile aliante.

"Suntem in miscare. Putem fi un partener activ oriunde in lume. Vorbim cu toata lumea", a declarat directorul general al celor doua companii, Sergio Marchionne, adaugand ca "este esential ca situatia din Europa sa fie rezolvata. Dupa ce alianta dintre Peugeot si GM a devenit realitate, sper sa fie rezolvata problema supracapacitatii".

Cum in Europa nu prea exista posibili parteneri, o oportunitate interesanta ar putea-o constitui o alianta cu Suzuki, constructorul japonez care colaboreaza de mult timp cu Fiat, unul dintre "rezultate" fiind duetul Fiat Sedici/Suzuki SX4, sau cu Mazda. Marchionne nu a confirmat nici un zvon, dar a estimat ca "exista multe oportunitati, inclusiv asocierea cu ambele companii japoneze".

In 2011, productia de automobile din Uniunea Europeana a crescut cu 2,7% dar pentru 2012 Fiat anticipeaza un an relativ dificil pentru Europa, fiind probabil un declin al volumului productiei.

Foto: automobilemag.com

Moody's a retrogradat ratingul PSA Peugeot-Citroen la nivelul Ba1, categoria "junk"... Prima imagine cu electricul Hyundai i-oniq...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x