Antena Căutare

Richard Hammond si eroul lui din copilarie - Countach

O regula de aur a vietii e aceea ca nu ar trebui sa-ti intalnesti eroii. Cati dintre baietii care si-au dorit sa-si intalneasca idolii din fotbal, ca in final sa fie distrusi de dezamagire, cand au descoperit ca erau prea temperamentali, respiratia le mirosea a bere si le spuneau sa se care daca le cereau un autograf? Ca sa fiu sincer, astazi imi intalnesc un erou. E vorba de Lamborghini Countach, iar cand vine vorba de masini legendare, e taticul tuturor.

E masina pentru care au fost inventate posterele. La inceputul anilor '70, cand designerului Nuccio Bertone i s-a prezentat prototipul - numit „Proiectul 112" - in studioul sau, a reactionat cu uimire zicand „Countach!", care in dialectul piemontez era folosit de baieti cand vedeau vreo gagica. Numele i-a ramas de la prima aparitie, in 1974, si pana la sfarsit - in 1990. Nimic din impactul vizual nu s-a risipit intre timp.

E suficient de jos incat sa ma faca sa ma simt inalt, iar la o prima privire, e greu sa-i stabilesti forma, din cauza exploziilor de panouri scanteietoare si a intersectiilor stridente ale liniilor.

Acest model este un LP500S din 1982, care a scapat ca prin minune de a fi pocit cu spolierul imens, de pe modelele ulterioare. Acesta, spune proprietarul, e de vanzare. Analizandul-l, am avut pornirea aia pofticioasa care de obicei duce la o discutie dificila cu bancherul.

Tot articolul, in Top Gear

Planurile de viitor ale Lamborghini... Porsche 911 hibrid, versiunea 2.0...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x