Antena Căutare

An nou, preturi noi: Legumele, mai scumpe decat carnea!

Ne-am saturat de carne, dar nici de legumele din piata nu ne putem atinge. Vanzatorii au simtit pofta noastra pentru salate, dupa mesele bogate in grasimi, si au urcat preturile. In unele piete din tara, rosiile, castravetii si ardeii costa de doua ori mai mult fata de cat costau la Craciun. Iar intermediarii - ca de producatori nu poate fi vorba - ameninta cu noi scumpiri.

Dupa marea infruptare de Sarbatori, carnea iese din meniu. Vedeta culinara devine, in schimb, salata de legume. Normal ar fi ca schimbarea sa fie mai usoara si la buzunar. In realitate, insa, e tocmai contrariul. Fara de vara trecuta, preturile au urcat simtitor.

In pietele din tara, un kilogram de ardei gras se vinde acum cu peste zece lei. Pentru un kilogram de vinete sau rosii, trebuie sa scoatem din buzunar mai mult de opt lei. Asta desi, in vara, rosiile se vindeau cu doi lei.

Iar clientii trec pe sub banner-ul care anunta „preturi corecte" se uita la legume si uita de salata. Cei mai multi inghit in sec si pleaca mai departe.

Si vestile rele nu se opresc aici. Legumele vor fi si mai scumpe in urmatoarele saptamani. Vanzatorii anunta deja noi mariri de preturi.

foto: Intact Images

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x