Antena Căutare

Austeritate doar la pensii si salarii: cheltuielile bugetare au crescut cu 4%!

Executivul a alocat cu 1,3 miliarde de lei mai putin pentru investitii, dar a pastrat aproape neatinse fondurile pentru achizitia de bunuri si servicii heltuielile estimate ale bugetului general consolidat au crescut in termeni nominali cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ajungand la 95,3 miliarde de lei.



Deficitul bugetului consolidat a fost dupa sase luni de 18,07 miliarde de lei. Chiar daca ne incadram in limita con­ve­nita cu Fondul Monetar International (FMI), de 18,2 miliarde de lei, cheltuielile estimate ale bugetului general consolidat au crescut in termeni nominali cu 4% in comparatie cu 2009, la 95,3 miliarde de lei.

Dupa ce de luni intregi s-a vorbit de­spre importanta reducerii cheltuielilor de personal, pentru diminuarea defici­tu­lui, s-a si realizat acest lucru. Astfel, chel­tuielile de personal sunt inferioare cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar la cele cu bunuri si servicii re­ducerea este de 1,7%.

In schimb, s-au inregistrat cresteri de 2,9% la capitolul „alte cheltuieli", fata de aceeasi perioada a anului anterior. Sigur, este greu de presupus ce inseamna aceste cheltuieli, in conditiile in care datele prezentate nu sunt deloc explicite. Ar putea fi vorba de­spre bani care au mers in investitii sau despre sume care s-au dus pentru prime si bonusuri.

Tot articolul, in Financiarul

Dinu Patriciu ii critica pe reprezentantii FMI: Nu stiu nimic despre economia romaneasca... Leul s-a apreciat usor in raport cu euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x