Antena Căutare

BCE a oprit finantarea unor banci grecesti

Banca Centrala Europeana (BCE) a oprit temporar operatiunile de finantare catre unele banci grecesti pentru a limita riscurile. Presedintele BCE, Mario Draghi a declarat ca nu va compromite principiile institutiei, pentru a mentine Grecia in "Zona Euro".

BCE a anuntat, dupa ce miercuri Mario Draghi a admis ca statul elen ar putea parasi "Zona Euro", ca va pasa responsabilitatea finantarii unor banci elene catre Banca Centrala a Greciei, pana cand institutiile financiare grecesti isi vor consolida in mod adecvat capitalu.

"Iesirea Greciei din zona euro era considerata pana acum o absurditate. Treptat, devine scenariu de baza. BCE pune propria situatie financiara deasupra geografiei uniunii monetare", a declarat un analist al Standard Chartered Bank din Londra.

Dezbaterile privind iesirea Greciei din "Zona Euro" au fost reaprinse dupa alegerile generale din 6 mai, care nu au dat o coalitie de guvernare.

Statul elen a convocat alegeri anticipate pentru 17 iunie, iar sondajele arata ca, desi majoritatea grecilor vor sa ramana la euro, cele mai mari castiguri vor fi obtinute de partidul Syriza, de extrema stanga, care se opune masurilor de austeritate convenite cu UE, FMI si BCE. Iar nerespectarea conditiilor din acordul de finantare externa creste semnificativ posibilitatea plecarii Greciei din zona euro.

Guvernul vrea sa introduca taxa pe fast food si pe berea cu alcool... Jurnalistii au invins Fiscul: TVA retroactiva pentru drepturile de autor, abrogata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x