Antena Căutare

Contracţia economiei Germaniei din acest an ar putea fi peste estimările iniţiale, avertizează ministrul Economiei

Contracţia economiei Germaniei din acest an ar putea fi peste aşteptările iniţiale, a declarat marţi ministrul Economiei, Peter Altmaier, transmite Reuters.

Cele mai recente estimări ale guvernului anticipează că cea mai mare economie din Europa va scădea cu 6,3% în acest an, ceea ce ar fi cel mai grav declin consemnat după cel de-al Doilea Război Mondial. Motivul acestei contracţii a PIB este pandemia de coronavirus, care a paralizat luni de zile mari părţi din economie.

”Nu exclud ca declinul să fie mai mare”, a declarat Altmaier la un forum de afaceri găzduit de Bitkom, asociaţia industrială a sectorului tehnologiei.

Şi Franţa şi-a revizuit marţi estimarea referitoare la evoluţia din acest an a economiei. Ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire a anticipat că economia franceză se va contracta cu 11% în acest an, din cauza crizei coronavirusului şi a restricţiilor impuse de autorităţi pentru a ţine sub control răspândirea bolii.

Parisul anticipa anterior că economia franceză va înregistra în acest an un declin de 8%.

Sursa : news.ro

Leul a crescut uşor marţi, la 4,8419 unităţi pentru un euro... Grecia vrea să negocieze noi ţinte fiscale cu creditorii din zona euro, criza coronavirusului împingând ponderea datorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x