Antena Căutare

Elena Udrea primeste de la Guvern publicitatea stradala

Guvernul a adoptat in sedinta de la 23 decembrie, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate. In acest mod, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, va pune monopol pe publicitatea stradala. Legea stabileste cadrul prin care autoritatile administratiei publice locale vor elabora regulamentul local privind amplasarea mijloacelor de publicitate, in baza cadrului general stabilit prin acest act normativ.



Controalele referitoare la respectarea prevederilor acestei legi vor fi derulate de Inspectoratul de Stat in Constructii. Inspectoratul de Stat in Constructii poate dispune oprirea executarii lucrarilor de amplasare a mijloacelor de publicitate atunci cand constata ca acestea se realizeaza cu incalcarea dispo¬zitiilor legale, a cerintelor privind asigurarea calitatii in constructii, fara proiect tehnic ori pe baza unor autorizatii nelegal emise

Un proiect de act normativ asemanator cu cel mentionat mai sus a fost propus in vara pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei, insa alesii locali nu au cazut la pace. Asa cum scria Jurnalul National inca de la data de 17 august, Elena Udrea nu se da batuta usor, motiv pentru care a mers cu proiectul de lege la Guvern, care l-a si aprobat. Pana la punerea in aplicare a legii respective mai dureaza, ultimul cuvant apartinand Parlamentului.

Reprezentantii societatilor de outdoor spun ca scopul acestei legi este favorizarea unei firme apropiate Elenei Udrea, JC Decaux, aceasta fiind implicata in publicitatea outdoor de la Paris unde anul trecut a fost lansata campania de promovare internationala "Romania, land of choice". Udrea a incredintat anul acesta mai multe contracte acestei firme.

Sursa: Jurnalul National

Criza: Romania, depasita pana si de Macedonia... Ioan Botis: "Angajatorii vor depune statele de plata si contractele de munca doar in format electronic, din 2011&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x