Antena Căutare

Fed a luat decizia istorica de a stabili o tinta de inflatie de 2%

Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a luat, miercuri, decizia istorica de a stabili o tinta de inflatie de 2%, o victorie a presedintelui Ben Bernanke care aduce politica Bancii Centrale Americane mai aproape de cea a celorlalte mari institutii de profil din lume, informeaza Reuters.

Banca Centrala americana a aratat, in prima sa declaratie privind obiectivele si strategia sa pe termen lung, ca nu este indicat sa stabileasca o tinta fixa pentru rata somajului, intrucat piata muncii nu este influentata in mare masura de factori monetari.


Tinta de inflatie de 2% corespunde, pe termen lung, cu mandatul Bancii Centrale, se arata intr-un comunicat al Fed, care adauga ca obiectivul va contribui la mentinerea "ferm ancorate" a asteptarilor legate de inflatie.

"Comunicarea publica clara a acestui obiectiv referitor la inflatie ajuta la mentinerea ferm ancorate a asteptarilor privind in flatia, contribuind astfel la stabilitatea preturilor si la dobanzi moderate pe termen lung, imbunatatind capacitatea Fed de a promova dezvoltarea pietei muncii in fata unor probleme economice majore", explica Fed.

Anuntul Fed face parte din campania lui Bernanke de a imbunatati comunicarea, initiativa avand rolul ca institutia sa poata controla mai eficient cresterea economica si inflatia.

Fed a anuntat tot miercuri ca va mentine dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero pana cel putin la sfarsitul anului 2014, in conditiile unei redresari fragile a economiei americane.

sursa: Antena3

ESM - Mecanism de securitate pentru "Zona euro"... Perla litoralului romanesc din statiunea Olimp a fost scoasa la vanzare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x