Antena Căutare

Forbes: Situatia din Romania, mai grava decat cea din Grecia

Criza economica si politica prin care trece Romania a ajuns si in "laboratorul" Forbes. In urma analizei situatiei pietei auto, analistii pretigioasei reviste afirma ca ar trebui data mai multa atentie efectelor economice ale crizei din Romania si din celelalte state ex-comuniste din Uniunea Europeana, decat celor din Grecia, Spania, Italia, Irlanda sau Portugalia.

Jurnalistii Forbes au luat drept barometru datele privind inmatricularile de masini noi din perioada 2007-2011.

Potrivit analizei, inregistrarile din Romania au suferit cea mai puternica cadere, procentul ajungand la 74,1% in cei patru ani.

Pe locurile urmatoare, s-au clasat Letonia si Ungaria (peste 70%), in timp ce in Spania, Estonia, Irlanda, Bulgaria si Grecia evolutia negativa s-a mentinut in jurul valorii de 50%.

In ceea ce priveste sfera politica, Forbes apreciaza ca in timp ce in Romania Guvernul se confrunta cu proteste de strada, Ungaria s-a pozitionat mai aproape de autoritarism si izolare, iar Estonia isi mentine politicile liberale.

Standard & Poor's a retrogradat ratingurile Societe Generale si Credit Agricole... ESM - Mecanism de securitate pentru "Zona euro"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x