Antena Căutare

Hidroelectrica scumpeste cu 20% curentul din septembrie. Vezi pentru cine!

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) "a promis" ca de la 1 septembrie va reduce treptat cantitatea de energie pe care Hidroelectrica este obligata sa o livreze pe piata reglementata, iar pretul platit de unele firme va creste cu 20%.

"ANRE ne-a promis ca va reduce din 1 septembrie cu 1 TWh cota de electricitate pe care Hidroelectrica o livreaza pe piata reglementata. Pretul va creste cu 20%, dar nu pentru populatie. (...) ANRE a favorizat distribuitorii si transportatorul de energie in ultimii ani, in detrimentul producatorilor. O politica nesabuita", a declarat luni Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. El a adaugat ca ANRE obliga Hidroelectrica sa livreze o cantitatea mare de energie pe piata reglementata, unde preturile sunt stabilite de ANRE, dar in conditiile secetei si a declararii situatiei de forta majora, compania a ajuns la o productie extrem de redusa.

Potrivit lui Borza, costul de productie a energiei estimat pentru acest an era de 125 lei pe MWh, dar din cauza secetei a urcat la 138 lei pe MWh. Totodata, ANRE obliga compania sa vanda energie pe piata reglementata la 71 lei pe MWh.

Hidroelectrica a activat saptamana trecuta clauza de forta majora, pentru a doua oara in mai putin de an an, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor.

Cele mai scumpe autostrazi din estul Europei? Afla care sunt tarile fraierite!... Seceta, mana cereasca pentru cultivatorii de pepeni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x