Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Ne prabusim impreuna cu economia europeana"

“Romania nu va supravietui unei economii europene care se prabuseste”, este avertismentul Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Afirmatia sa contrazice toate declaratiile optimiste din ultima vreme ale premierului Emil Boc, care este convins ca masurile de austeritate luate in 2010 ne vor feri de o revenire in forta a crizei.

"Crestem impreuna, se poate spune, sau ne prabusim impreuna. In Romania acuma simtim cat de puternica este aceasta dependenta. Mai mult de 60% din comertul nostru exterior se face cu Uniunea Europeana. Vorbim deja de o incetinire a cresterii economice pentru la anul, perspectiva pentru la anul, pentru motivul singular dar extrem de important ca in Uniunea Europeana cresterea tinde sa fie mai slaba"


"Noi stim in Romania ce inseamna aceste poveri birocratice pentru mediul de afaceri, pentru toate intreprinderile"

"O combinatie intre birocratia de la Bruxelles si birocratia noastra, sa o numesc post comunista, poate sa fie fatala dezvoltarii acestei tari", a afirmat Mugur Isarescu.

foto: Intact Images

Romanii cumpara anual bauturi alcoolice si mancaruri de lux in valoare de 25 milioane de euro... Grecia vrea sa reduca salariile cu 40%. Salariu de baza va fi de 780 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x