Antena Căutare

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 5,3%

22.822 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (cladiri folosite integral sau in cea mai mare parte pentru locuit) s-au eliberat in primele sapte luni din acest an, in scadere cu 5,3% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat luni Institutul national de Statistica (INSSE).


Din cele peste 3800 de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale, 66,5% dintre acestea au fost pentru zona rurala.

Fata de luna similara a anului trecut, in luna iulie din acest an a scazut numarul de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-382 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Centru (-129 autorizatii), Nord-Est (-93 autorizatii) si Sud-Muntenia (-91 autorizatii). Cresteri au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est si Bucuresti-Ilfov.

Pentru construirea de locuinte, in luna iulie a acestui an s-au eliberat 4.490 autorizatii de construire, in scadere cu 8,3% fata de aceeasi luna a anului trecut.

sursa: Hotnews

Doar 400 de locuri de munca vacante in plus in trimestrul II... Traian Basescu: "Romania primeste doar 4% din aurul extras de la Certej"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x