Antena Căutare

Piata smartphone-urilor, in picaj? HTC a anuntat o scadere-record, de 79%, a profitului in T3

HTC, al doilea mare producator de smartphone-uri din Asia, a anuntat un profit net de 133 milioane de dolari pentru trimestrul al treilea, in scadere cu 79%, cea mai abrupta din istoria companiei, din cauza pierderii cotei de piata in favoarea Samsung Electronics si Apple, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Profitul HTC a coborat la 3,9 miliarde dolari taiwanezi, echivalentul a 133 miliarde dolari SUA, in timp ce analistii anticipau un rezultat de 4,43 miliarde dolari taiwanezi. Veniturile companiei au scazut cu 48% in trimestrul al treilea, la 70,2 miliarde dolari taiwanezi (2,4 miliarde dolari SUA), cu mult sub estimarile analistilor.

HTC, cunoscut pentru smartphone-urile One, Sensation si Desire, "a cazut victima birocratiei si nu a actionat cu suficienta rapiditate", a declarat directorul general al companiei, Peter Chou, intr-o scrisoare catre angajati.

Cresterea Samsung si Apple in Europa si America de Nord si dificultatile de pe piata chineza, unde telefoanele "no-name" castiga teren, ar putea impiedica revigorarea afacerilor HTC in trimestrul al patrulea, considera analistul Kevin Chang de la Citigroup, Taipei.

Actiunile HTC au scazut in acest an cu 42%, in timp ce indicele de referinta al bursei de la Taipei a urcat cu 7,7%.

Samsung, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana trecuta un profit record pentru trimestrul al treilea, de peste 7 miliarde de dolari, datorita vanzarilor in crestere ale gamei de smartphone-uri si tablete Galaxy. Iar Apple a vandut 5 milioane de modele iPhone 5 in primul weekend dupa debutul smartphone-ului in 9 tari, pe 21 septembrie.

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, prima romanca in topul Fortune al celor mai puternice femei din lume... Etapa istorica in constructia uniunii monetare: A intrat in vigoare fondul de salvare al zonei euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x