Antena Căutare

Ratingul Spaniei, retrogradat cu trei trepte de Fitch

Fitch Ratings a retrogradat ratingul suveran al Spaniei cu trei trepte, la nivelul "BBB", cu perspectiva negativa, din cauza costurilor bugetare pentru restructurarea si recapitalizarea sectorului bancar, estimate de agentie la circa 60-100 miliarde de euro, echivalente cu 6%-9% din PIB.

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost redus de la "F1" la "F2", iar plafonul de tara a fost mentinut la triplu "A", nivel comun pentru zona euro, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Intr-o analiza anterioara a agentiei, fondurile necesare sectorului bancar spaniol erau estimate la circa 30 de miliarde de euro.

Fitch anticipeaza ca datoria bruta a bugetului general va atinge un nivel maxim de 95% din PIB in 2015, luand in considerare recapitalizarea bancilor cu 60 de miliarde de dolari.

Foto: Intactimages / EPA

The Economist, despre Romania: "Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista"... Ministerul Finantelor a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casa 4...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x