Antena Căutare

Romanii au redus cheltuielile cu alimentele, dar au alocat mai multi bani pentru bere

Romanii si-au redus cu 2% cheltuielile pentru alimente in primul semestru al anului. In schimb, au cheltuit cu 5% mai multi bani pentru bauturile non-alcoolice si bere.

In primul semestru din 2012, consumul casnic de bunuri de larg consum a crescut cu 2%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, confrom unei cercetari de piata GfK Romania, citate de Antena 3. Romanii au cheltuit mai putin pentru produsele alimentare cu aproximativ 2%. S-au cumparat mai putine alimente, dar mai multe bauturi non-alcoolice si bere. Cheltuielile pentru astfel de produse au crescut cu 5% in primele sase luni ale anului.

Romanii au alocat mai putini bani si pentru uleiul de gatit. In 2011, gospodariile au cheltuit pentru aceasta categorie cu pana la 4% mai mult comparativ cu 2010, in timp ce in primele sase luni se inregistreaza o scadere valorica de pana la 9% si un volum in regres cu 6%.

Tabletele de ciocolata si iaurtul cu fructe s-au aflat si ele pe lista reducerilor de cheltuieli, iar cafeaua macinata si prajita s-a cumparat in cantitati mai mici.

S-au inregistrat si cresteri ale sumelor cheltuite in cazul samponului de par, al sapunului de toaleta si al deodorantelor.

Foto: Intact Images

Ce pune si ce impune Gazprom in Romania... Germania salveaza zona euro - Unda verde pentru participarea la Mecanismul European de Stabilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x