Antena Căutare

Seful TVR vrea majorarea taxei TV

Alexandru Lazescu, presedintele-di­rec­tor general (PDG) al TVR, si-a anuntat intentia de a majora, in viitor, nivelul actual al taxei TV, pe care-l considera prea mic.

„Taxa este cea mai mica din Europa. Daca in Romania este in jur de 4 lei pe luna, in Cehia este de 35 de euro pe an, in Ungaria 40 de euro pe an, iar in Anglia este de aproape 185 de euro", a mai spus PDG TVR.

Potrivit acestuia, in primele sase luni ale anului, TVR a avut un deficit net record, de aproximativ 18 milioane de euro.

Alexandru Lazescu a declarat ca primul obiectiv strategic din planul de redresare financiara a TVR este „reducerea risipei", pe termen scurt fiind renegocierea contractelor in derulare.

Totodata, Alexandru Lazescu a amintit de contractul privind drepturile de transmisie a Ligii Campionilor, unde s-a recuperat doar 10% din investitia estimata la aproa­pe 35 de milioane de euro.

Sursa: Financiarul

Romania s-ar putea confrunta cu o criza a finantarii in luna noiembrie... Noile contracte semnate cu bancile, mai scumpe!? Comenteaza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x