Antena Căutare

Statul roman pregateste majorarea capitalului social la Posta Romana

Statul pregateste cooptarea in structura actionariatului Postei Romane a unui investitor care sa contribuie financiar la majorarea capitalului social al companiei. Acesta urmeaza sa preia, in schimb, pana la 34% din actiunie operatorului postal national, se arata intr-un document guvernamental, citat de Mediafax.


Totodata, Fondul Proprietatea si-ar putea reduce cota de participare la Posta Romana la 15%, daca nu va participa la majorarea capitalului.

Compania Nationala Posta Romana este controlata, in prezent, de Ministerul Comunicatiilor, in proportie de 75% si de Fondul Proprietatea, cu 25%.

Documentul citat prevede insa o majorare de capital la Posta Romana, „in urma careia statul sa detina minim 15%, iar Fondul Proprietatea minim 15%".

Investitorul va avea dreptul sa propuna o echipa care sa asigure managementul companiei pe o perioada de minim 10 ani.

Jun Azumi, ministrul japonez al Finantelor: "Criza nu va lua sfarsit. Europa trebuie sa isi vina in fire... Bugetul Irlandei nu mai poate suporta pretul perucilor judecatoresti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x