Antena Căutare

Un ministru german cere iesirea Greciei din Zona euro

Ministrul german de Interne, Hans-Peter Friedrich a cerut public iesirea Greciei din Zona euro.

Hans-Peter Friedrich, unul dintre liderii partidului CSU, care formeaza coalitia de guvernare alaturi de formatiunea condusa de cancelarul Angela Merkel, CDU, a declarat intr-un interviu ca Grecia are sanse mai mari sa-si revina din punct de vedere financiar in afara Zonei euro.

"Sansele Greciei de a se regenera si de a deveni mai competitiva sunt cu siguranta mai mari in afara uniunii monetare decat daca ramane in Zona euro. Nu spun ca Grecia ar trebui exclusa, ci ca ar trebui create stimulente carora sa nu le poata spune «Nu»", a spus Hans-Peter Friedrich.

CSU si presedintele formatiunii, premierul Bavariei Horst Seehofer, au adoptat demult aceasta pozitie, insa Friedrich este primul ministru al Guvernului Merkel care vorbeste deschis despre plecarea Greciei din zona euro.

Angela Merkel a aratat in mai multe randuri ca se opune acestei idei.

G20: Masuri pentru limitarea efectelor scumpirii petrolului... Imobiliare: Preturile proprietatilor rezidentiale, in scadere cu 4,3% in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x