Antena Căutare

Vodafone a cumparat partenerul indian Essar pentru 3 miliarde de lire sterline

Compania de comunicatii britanica Vodafone Group a anuntat joi ca a platit 3 miliarde de lire sterline pentru achizitionarea partenerului de telefonie mobila din India Essar.

Intelegerea va rezulta in "plata totala a 3 miliarde de lire sterline catre grupul Essar" si finalizarea intelegerii este anticipata pentru cel tarziu luna noiembrie 2011", a anuntat Vodafone intr-un comunicat.

In acesta a mai fost mentionat ca grupul Essar si-a exercitat optiunea de a isi vinde partea de actiuni de la Vodafone Essar, asa cum este cunoscuta in India a treia cea mai mare companie de telefonie mobila a tarii.

Vodafone avea o intelegere cu Essar Group prin care firma indiana avea optiunea sa isi vanda actiunile companiei britanice pentru 3 miliarde de lire sterline.

Intelegerea le va oferi celor de la Vodafone un control de 75% asupra Vodafone Essar.

Vodafone a cumparat un pachet de actiuni de 67% la Hutchison Essar pentru 6,8 miliarde de lire sterline in 2007.

Sursa: Antena3

Mark Gitenstein: Conducerea companiilor de stat, pe criterii politice nu de performanta... Leul oscileaza in continuare. Euro trece peste pragul de 4,1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x