Antena Căutare

Amazon îl acuză pe Donald Trump pentru pierderea contractului de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul

Amazon.com l-a acuzat luni pe preşedintele Donald Trump de ”presiuni incorecte” şi părtinire, prin care a determinat Departamentul Apărării să atribuie companiei concurente Microsoft un contract profitabil de servicii cloud în valoare de 10 miliarde de dolari, potrivit unei plângeri înregistrate într-o instanţă federală pentru litigii comerciale, transmite Reuters.

În plângerea înregistrată la U.S. Court of Federal Claims, Amazon afirmă că Trump a lansat ”repetate atacuri publice şi din spatele scenei pentru a dirija” contractul cloud al Pentagonului cunoscut sub numele de Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), departe de Amazon Web Services.

Potrivit reclamaţiei, motivul lui Trump a fost ”de a face rău inamicului său politic Jeffrey P. Bezos, fondator şi director general al Amazon.com, compania mamă a AWS...şi proprietar al Washington Post”.

Implicarea lui Trump a făcut imposibil pentru Pentagon să stabilească un câştigător ”în mod rezonabil, consecvent şi într-o manieră corectă şi egală”, a arătat Amazon.

Trump a criticat de mult timp pe Bezos şi Amazon din cauza nivelului scăzut al taxelor plătite şi a acuzat publicaţia Washington Post că a făcut lobby pentru Bezos şi Amazon şi că răspândeşte ”informaţii false”.

Amazon cere o reevaluare a propunerilor făcute Pentagonului şi o nouă decizie referitoare la atribuirea contractului.

”Întrebarea este dacă preşedintele Statelor Unite trebuie să poată folosi bugetul Departamentului Apărării pentru a-şi urmări obiectivele personale şi politice”, se arată în plângerea e 103 pagini.

Amazon şi Departamentul Apărării nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Într-o audiere recentă în Congres, un oficial de rang înalt al Pentagonului în domeniul tehnologiei, Dana Deasy, a negat că Trump sau Casa Albă ar fi influenţat procesul de selecţie pentru contractul JEDI.

Sursa : news.ro

Bărbatul care a inspirat provocarea Ice Bucket Challenge a murit la 34 de ani. Boala gravă de care suferea l-a măcinat p... Patru morţi şi doi răniţi în estul Cehiei, într-un atac armat la un spital...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x