Antena Căutare

Ambasador rus: "Bashar al-Assad accepta sa plece de la putere"

Potrivit ambasadorului Rusiei in Franta, Aleksandr Orlov, presedintele sirian Bashar al-Assad ar accepta sa renunte la putere, insa "intr-un mod civilizat", anunta Mediafax.

Aleksandr Orlov a declarat intr-un interviu pentru Radio France Internationale ca lui Bashar al-Assad "ii va fi dificil sa ramana dupa tot ceea ce s-a intamplat".

Ambasadorul rus a precizat ca al-Assad a acceptat comunicatul final al reuniunii Grupului de Actiune pentru Siria de la Geneva care prevedea o tranzitie catre un regim mai democratic.

"Al-Assad si-a numit un reprezentant care sa poarte negocieri cu opozitia asupra acestei tranzitii. Acest lucru inseamna ca accepta sa plece. Dar sa plece in mod civilizat", a apreciat reprezentantul Moscovei la Paris, citat de Mediafax.

Televiziunea siriana de stat a reactionat la declaratiile lui Orlov, mentionand ca sunt "fara fundament".

Rusia sustine ca situatia lui al-Assad trebuie sa fie hotarata de sirieni, fara vreo implicare din exterior. Pe de alta parte, puterile occidentale cer ca presedintele sa renunte la putere.

Moscova si Beijingul s-au opus, joi, pentru a treia oara incercarilor ONU de a exercita presiuni asupra regimului lui al-Assad, fapt care a atras criticile Statelor Unite si tarilor europene.

FOTO: EPA / Intact Images

Sute de mii de oameni au manifestat in Spania impotriva austeritatii... Un adolescent a incercat sa fure torta olimpica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x