Antena Căutare

Ampla investigatie in Italia, dupa moartea detinutului roman in greva foamei: Si MAE cere ancheta

Autoritatile italiene au demarat o ampla investigatie in cazul detinutului roman care a murit pentru ca se afla in greva foamei de 50 de zile, scrie ziarul La Repubblica, in editia electronica.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, luni, referitor la romanul mort in Italia dupa ce a facut greva foamei 50 de zile, ca a fost informat despre situatia acestuia abia dupa deces si ca va ordona o ancheta pentru a se stabili in ce conditii s-a produs acest caz si daca cineva din minister cunostea detaliile.

Ministrul a declarat ca e "regretabil" ca s-a putut intampla asa ceva si a adaugat ca, "fiind vorba de viata unui om, cerem ancheta pana la capat".

MAE: Autoritatile italiene au incalcat uzantele internationale in cazul romanului mort dupa ce a facut greva foamei

Autoritatile romane spun ca nu au stiut de cazul detinutului, fiindca politia italiana nu i-a anuntat si nici tanarul nu a solicitat ajutor diplomatic. Ministrul de externe, Andrei Marga, sustine ca va cere explicatii ministrului de externe si ministrului justitiei din Italia.

Un detinut roman a murit luni dimineata intr-un spital din Lecce dupa 50 de zile de greva foamei, potrivit agentiei de stiri ANSA

Virgil Cristian Pop, in varsta de 38 de ani, ispasea o pedeaspa definitiva pentru furt, dar a sustinut mereu ca este nevinovat. Barbatul, originar din Bucuresti a decis sa intre in greva foamei acum 50 de zile pentru a-i fi suspendata pedeapsa. In urma cu patru zile, medicii penitenciarului au decis transferarea romanului in spital.

La trei ani de la cazul "Crulic"

Un alt caz asemanator s-a petrecut acum 3 ani in Polonia, Cracovia, acolo unde un alt roman, Daniel Claudiu Crulic, a murit in aceleasi conditii, dupa ce timp de doua luni a intrat in greva foamei.


Foto: Intact Images

VIDEO! Extremistii unguri protesteaza impotriva UE si FMI... VIDEO! O blonda din grupul FEMEN a “atacat” trofeul Euro 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x