Antena Căutare

UPDATE! Premiul Nobel pentru pace a fost decernat Uniunii Europene

Premiul Nobel pentru pace a fost decernat, vineri, la ora 12.00, la Oslo, Uniunii Europeane care se numara printre favoriti.

UPDATE: Premiul Nobel pentru pace a fost decernat Uniunii Europene, "pentru mai bine de sase decenii in care a contribuit la instaurarea pacii si reconcilierii, a democratiei si drepturilor omului in Europa".

Un total de 231 de persoane si organizatii se afla pe lista nominalizatilor la premiul Nobel pentru Pace.

Televiziunea publica norvegiana NRK a anuntat, joi seara, ca UE ar fi marele favorit.

UE "este in mijlocul uneia dintre cele mai grave crize, dar poate nu tocmai intr-un astfel de moment, acest proiect de pace si stabilitate are nevoie de o mana intinsa din partea Norvegiei eurosceptice?", s-a precizat la NRK, informeaza Mediafax.

Printre favoriti se mai afla si militantul belarus pentru drepturile omului Ales Beliaski, rusoaica Liudmila Alekseeva, teoreticianul american al revolutiilor non-violente Gene Sharp, organizatia neguvernamentala rusa Memorial, episcopul mexican Jose Raul Vera Lopez si militanta pentru cauza feminina afgana Sima Samar.

Anul trecut, premiul Nobel pentru pace a fost primit de liberienele Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee si yemenita Tawakkol Karman.

FOTO: nobelprize.org

Sondaj: Hispanicii il sustin pe Obama la presedintie... Cel mai bogat chinez, mai "sarac" decat primii zece miliardari din Rusia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x