Antena Căutare

Bilanţul covid-19 în Spania creşte cu 683 de morţi şi 5.700 de contaminări la 15.238 de decese şi 152.446 de cazuri - o scădere uşoară după două zile de creştere

Spania a înregistrat 683 de morţi din cauza covid-19 în 24 de ore - un bilanţ în scădere, după o creştere două zile la rând - au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

În total, 15.238 de persoane au murit din cauza maladiei în ţară - una dintre cele mai îndoliate în lume de pandemie.

Acest bilanţ este însă tot mai controversat - el ar subestima puternic numărul total al morţilor.

Autorităţile din regiunea Madrid - cea mai afectată din ţară - au recunoscut miercuri că numărul deceselor din cauza covid-19 în azile de bătrâni din regiune ar putea fi de cinci ori mai mare decât bilanţul oficial, care nu înregistrează aproape 3.500 de victime - netestate.

În ţară, numărul noilor contaminări confirmate în 24 de ore - peste 5.700 - a scăzut şi el uşor, iar bilanţul total a crescut la 152.446.

De mai multe zile, autorităţile spaniole anunţă că vârful epidemiei a fost atins, dar cer populaţiei să continue să respecte strict izolarea generalizată a ţării, pentru a nu se confrunta cu un nou val de contagiune.

”Prioritatea noatră este să nu ne întoarcem din drum, şi mai ales să nurevenim la punctul de pornire, de a nu lăsa garda jos”, a subliniat premierul Pedro Sanchez joi în Camera Deputaţilor.

Vivimos tiempos duros, especialmente las personas en situaciones más vulnerables. Pero saldremos adelante.
La resistencia, la disciplina social y la ciencia nos permitirán superar este durísimo trance. Y nadie quedará abandonado a su suerte.

— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon)

Spania se află de la 14 martie într-una dintre cele mai stricte izolări, care a fost consolidată în ultimele două săptămâni prin oprirea tuturor activităţilor considerate neesenţiale - până în weekendul Paştelui.

Prelungirea aceste izolări - până la 25 aprilie, inclusiv - urma să fie aprobată joi de către Camera Deputaţilor.

Guvernul nu a exclus noi prelungiri, subliniind că măsurile urmează să fie relaxate treptat.

Sursa : news.ro

Un echipaj spaţial a părăsit Terra pentru Staţia Spaţială Internaţională în plină pandemie... SUA confiscă de vineri şi până la 10 august exporturile de ”ventilatoare”, măşti şi mănuşi pentru a stabili dacă rămân s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x