Antena Căutare

Brazilia menţine folosirea hidroxiclorochinei împotriva covid-19, în pofida opririi testelor clinice de către OMS, după ce un studiu arată că poate fi periculoasă

Ministerul brazilian al Sănătăţii îşi menţine recomandarea privind folosirea hidroclorochinei în tratarea covid-19, în pofida hotărârii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a suspenda temporar teste clinice ale acestui medicament, ca o măsură de precauţie, relatează AFP.

”Noi rămânem foarte calmi şi senini şi nu va exista nicio modificare în consemnele noastre”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Brasilia, secretarul însăcinat cu munca şi educţia sanitară Mayra Pinheiro.

În urma presiunilor preşedintelui de extremă dreapta brazilian Jair Bolsonaro, Ministerul Sănătăţii din Brazilia - cea mai afectată ţară de pandemia covid-19 în America Latină - a publicat săptămâna trecută un document care extinde recomandări privind folosirea clorochinei şi hidroxiclorochinei inclusiv la cazuri uşoare de covid-19, în pofida unei lipse de probe concludente cu privire la eficienţa acestora.

Această decizie a declanşat un val de critici în comunitatea ştiinţifică braziliană.

OMS a anunţat luni că a suspendat ”temporar” testele clinice privind hidroxiclorochina, pe care le efectuează împreună cu parteneri din mai multe ţări, ca măsură de precauţie.

Această hotărâre a fost luată sâmbătă, în urma publicării unui studiu vineri, în revista medicală The Lancet, care arată că recurgerea la clorochină sau derivate ale acesteia precum clorochina este ineficientă - chiar nefastă - împotriva covid-19, a anunţat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Brazilia, o ţară cu 210 milioane de locuitori, înregistrează peste 363.200 de cazuri şi peste 22.660 de morţi şi este cea mai afectată ţară de pandemia covic-19 din America Latină şi a doua în lume, după Statele Unite, ca număr de cazuri de covid-19 confirmate.

Sursa : news.ro

Irlanda nu înregistrează niciun deces din cauza covid-19 pentru prima oară de la 11 martie; bilanţul creşte cu 59 de con... Patru morţi în Extremul Orient rus, în urma prăbuşirii unui elicopter polivalent de tip Mi-8 aparţinând armatei ruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x