Antena Căutare

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

Casa Frogmore în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry după ce au părăsit Palatul Kensington are o istorie scandaloasă. Între personalitățile care au mai locuit aici se numără și Abdul Karim, un musulman indian care i-a intrat în grații Reginei Victoria, în ultimii ei ani de viață.

Casa Frogmore în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry după ce au părăsit Palatul Kensington are o istorie scandaloasă. Între personalitățile care au mai locuit aici se numără și Abdul Karim, un musulman indian care i-a intrat în grații Reginei Victoria, în ultimii ei ani de viață.

Abdul Karim a ajuns în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord în anul 1887, când avea vârsta de 24 de ani, pentru a servi la masa Reginei Victoria, în timpul celebrării jubileului ei de Aur.

Regina Victoria a fost fermecată de el, astfel că după un singur an, Abdul Karim a ajuns o persoană influentă la curte.

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

Regina l-a numit pe Abdul Karim profesorul ei, „munshi”. Indianul musulman o învăța pe suverană limba urdu. Regina Victoria l-a răsfățat cu daruri, titluri și diverse beneficii, între care și dreptul de a locui la Frogmore Cottage.

La Frogmore Cottage, regina Victoria îl vizita pe Karim Abdul aproape în fiecare zi și „nu rata nicio lecție” cu el.

Scriitorul Shrabani Basu, care a descoperit jurnale despre relația reginei Victoria cu Abdul, susține că suverana semna scrisorile către acestea cu „iubitoarea ta mamă” și „cea mai bună prietenă a ta”.

Karim Abdul a remobilat casa în care acum locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry. El a trăit aici cu soțiile lui, începând din anul 1893.

Însă, prietenia dintre Karim Abdul și regina Victoria nu a fost aprobată de familia regală. La moartea suveranei, în 1901, Abdul a fost dat afară din Frogmore Cottage și trimis înapoi în India.

Casa primită de Meghan Markle și Prințul Harry are o istorie scandaloasă! „L-au dat afară și l-au umilit”

La doar câteva ore de la înmormântarea reginei Victoria, noul rege, Eduard al VII-lea, care îl detesta pe indianul musulman, a ordonat ca acesta să fie trimis înapoi în India. În plus, indianul a fost umilit, fiindu-i incendiate documentele la care el ținea - între care și unele din timpul lecțiilor cu regina. Abdul a murit câțiva ani mai târziu, la vârsta de 46 de ani.

Povestea a inspirat filmul „Victoria și Abdul/ Victoria and Abdul”, lansat în 2017.

Ulterior, casa în care locuiesc Meghan Markle și Prințul Harry a mai fost locuită de rude supraviețuitoare ale Țarului Nicolae al II-lea, după asasinarea acestuia și a familiei lui, în 1918.

De altfel, casa Frogmore a fost construită în anul 1792 de regina Charlotte, soția regelui George al III-lea. Ea își dorea un loc în care ea și fiicele ei să se poată refugia de „nebunia regelui”.

A torturat o familie întreagă, cu sânge rece! Farsa josnică ce a cutremurat întreaga lume! „Ne este milă de el”... „Îmi răpește fiica, bucată cu bucată”. Mărturiile cutremurătoare ale unei mame care-și vede fetița murind: „La final, va...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x