Antena Căutare

Criza politica din Romania ameninta aderarea la spatiul Schengen

Aderarea la spatiul Schengen si integrarea deplina a Romaniei in UE sunt amenintate de criza politica de la Bucuresti din ultimele zile, sustine comisarul european pentru Justitie Viviane Reding.

Potrivit lui Reding, masurile luate de premierul Victor Ponta in ultima vreme scad sansele Romaniei de a adera la spatiul Schengen. Mai mult, monitorizarea UE asupra Romaniei ar putea fi extinsa daca Guvernul nu va reveni asupra actionilor sale, in special asupra ordonantei de urgenta care reduce atributiile Curtii Constitutionale si asupra revocarii din functie a avocatului poporului.

"Daca nu vor fi asigurari foarte credibile si actiuni concrete din partea Guvernului roman in privinta restabilirii statului de drept in Romania, tara ar putea pierde ani intregi in procesul de integrare deplina in UE", a declarat Viviane Reding, citata de Mediafax.

FOTO: Intact Images

Rusia trimite nave de atac in Siria... Supradoza de droguri: Eva Rausing, sotia mostenitorului imperiului Tetra Pak, a fost gasita moarta! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x