Antena Căutare

Cutremur puternic de magnitidinea 7,3 Insula indoneziană Halmahera, în arhipelagul Molucelor

Un cutremur puternic, de magnitudinea 7,3, a avut loc duminică în estul Indoneziei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, care nu a declanşat o alertă de tsunami, relatează AFP.

Cutremurul a avut loc imediat după ora locală 18.00 (12.00, ora României) pe Insula Halmahera, în arhipelagul Molucelor, la o adâncime de zece kilometri.

”Cutremurul a fost destul de puternic şi a scos locuitorii din case. Mulţi au intrat în panică şi aşteaptă pe străzi”, a anunţat Mansur, un reprezentant local al Agenţiei de gestionarea catastrofelor contactat de AFP.

Autorităţile evaluau situaţia, însă nu existau informaţii despre eventuale victime sau pagube imediat, a anunţat acest responsabil care, la fel ca mulţi indonezieni, are un singur nume.

Indonezia, un arhipelag de aproximativ 17.000 de insule şi insuliţe, format prin convergenţa a trei mari plăci tectonice - indo-pacifică, australiană şi eurasiatică - se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o intensă activitate seismică.

Un cutremut cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tusnami, la Palu, pe Insula Sulawesi, s-a soldat anul trecut cu 2.200 de morţi şi mii de persoane date dispărute.

Sursa : news.ro

Cutremur puternic de magnitudinea 6,6 în largul nord-vestului Australiei... Uraganul Barry a adus potopul în statul american Louisiana. Zeci de mii de oameni au râmas fără curent electric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x