Antena Căutare

Erdogan promite ca-i va aduce pe conducătorii egipteni ”în tribunale internaţionale” pentru uciderea lui Morsi

Şeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri faptul că fostul preşedinte islamist egiptean Mohamed Morsi a fost ”ucis” şi a imputat moartea acestuia autorităţilor egiptene, relatează AFP.

”În tribunal, el s-a zbătut pe podea timp de douăzeci de minute. Autorităţile nu au făcut nimic să-i vină în ajutor. El a fost ucis şi nu a murit din cauze naturale”, a declarat Recep Tayyip Erdogan într-un miting electoral la Istanbul.

Preşedintele turc a promis că va ”face totul” pentru a-i traduce pe conducătorii egipteni ”în tribunale internaţionale”.

accuses the opposition of threatening him with Morsi's fate, frames Istanbul mayor re-run election as battle between 's Morsi and Sisi, asks for votes to defeat Sisi mindset in .

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt)

Erdogan - care provine, la fel ca Morsi, din mişcarea islamistă - l-a catalogat drept ”martir”, după anunţarea decesului luni, şi a acuzat ”tiranii” aflaţi la putere în Egipt că sunt responsabili de moartea acestuia, referindu-se la preşedintle egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

Mohamed Morsi, care a decedat în urma unei audieri într-un caz de spionaj la tribunal, a fost înmormântat marţi la Cairo în deplină discreţie şi în măsuri de suraveghere atente, după ce s-a aflat în ultimii şase ani după gratii.

Relaţiile între Turcia şi Egipt sunt aproape inexistente după ce armata egipteană, condusă la acea vreme de către Abdel Fattah el-Sisi, l-a răsturnat pe Morsi de la putere.

Erdogan a participat, alături de mii de persoane, la rugăciuni funerare în memoria lui Morsi, la Istanbul.

Sursa : news.ro

Baze militare americane din Irak vizate în atacuri cu rachete... 50.000 de tone de orez trimise de Seul în Coreea de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x