Antena Căutare

FMI: Restructurarea datoriilor din zona euro va avea efecte negative imprevizibile

Directorul departamentului de Afaceri Bugetare al Fondului Monetar International (FMI), Carlo Cottarelli, a respins scenariul restructurarii datoriilor statelor din zona euro, considerandu-l "neortodox" si generator de efecte negative imprevizibile, transmite AFP.

"Cred ca aceasta abordare neortodoxa nu este o idee buna. Orice forma de restructurare a datoriilor are efecte care pot ameninta evolutia economiei. Dilema este de a cunoaste cine plateste aceasta restructurare. In statele dezvoltate, o mare parte a datoriei este detinuta de investitori interni. Se aseamana foarte mult cu un impozit", a afirmat Cottarelli.

El apreciaza acest impozit ca fiind injust. "Nu cred ca se poate contesta ca bogatii detin cantitati mari de datorii, la dobanzi de 1-1,5%. Cred ca bogatii au mijloace mai bune de a investi. In schimb, prin investitiile ei, clasa de mijloc detine multa datorie publica, direct sau indirect", a mentionat oficialul FMI.

Cottarelli a subliniat ca legaturile economice dintre statele europene sunt foarte stranse, iar problemele unei economii au efecte la nivel mai larg.

Sursa: Jurnalul National

Dezastru feroviar in Bangladesh: Cel putin 19 morti si peste 200 de raniti... Un roman doctorand la Oxford a ajuns in finala unui concurs IT international...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x