Antena Căutare

Franta interzice mentionarea Twitter si Facebook la radio si tv

Franta a interzis pronuntarea cuvintelor "Twitter" si "Facebook" in emisiunile de radio si televiziune, cu exceptia cazului in care ele sunt folosite in cadrul unor stiri despre cele doua platforme online, informeaza huffingtonpost.com.





"Ar fi o distorsionare a concurentei. Daca vom permite ca Facebook si Twitter sa fie citate in direct, vom deschide Cutia Pandorei - alte retele de socializare vor depune plangeri si vor spune: De ce nu noi?", a adaugat Kelly.

CSA a considerat ca "trimiterea telespectatorilor si a ascultatorilor catre pagina online a emisiunii de pe o retea de socializare, fara a cita acea retea de socializare, prezinta un caracter informativ". "In schimb, trimiterea telespectatorilor si a ascultatorilor catre acea pagina, mentionand reteaua de socializare pe care aceasta a fost creata, are un caracter publicitar", care contravine decretului din martie 1992, care "interzice publicitatea clandestina".

In urma acestei decizii, criticile au aparut imediat in blogosfera. Bloggerul Matthew Fraser atribuie noile restrictii traditionalei politici franceze de protectionism, care se manifesta mai ales atunci cand este vorba de "raspandirea" culturii americane.

In 2003, Franta a interzis utilizarea cuvantului "e-mail" in toate documentele si publicatiile guvernamentale.

Bacteria E.coli a ajuns in SUA. Mii de oameni au fost contaminati in Germania... UPDATE! Alegeri in Republica Moldova. Dorin Chirtoaca obtine un nou mandat de primar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x