Antena Căutare

GALERIE FOTO! Explozie, urmata de un atac armat la Oslo/ 7 morti in deflagratie, iar alti 4 ucisi de un barbat deghizat in politist

Haos in capitala norvegiana dupa ce doua explozii puternice au zguduit centrul orasului. Biroul primului ministru a fost devastat, oficialul nu se afla in cladire. Sediul ministerului norvegian al Petrolului a luat foc, iar geamurile mai multor cladiri guvernamentale au fost sparte.

UPDATE 22.55: Politia confirma faptul ca mai multe persoane si-au pierdut viata pe insula. Mass-media norvegiana raporteaza cel putin 10 morti, scrie AFP.

UPDATE 22.40: Politia a anuntat ca agresorul a fost arestat: "credem ca este conectat atat la atentatele cu bomba de la Oslo, cat si la atacul din Utoya." Potrivit The Telegraph, autoritatile au deschis drumul care duce spre Utoya pentru rudele victimelor si au rugat persoanele cu grupa de sange 0 sa se raporteze la cel mai apropiat spital.

UPDATE 21.45:
Politia din Oslo anunta ca are motive serioase sa creada ca atacurile de azi care au lovit Capitala norvegiana au legatura unul cu celalalt, relateaza L'Express. Politia declara ca se teme ca ar putea exista explozibili pe insula Utoya, unde a avut loc atacul armat. Aceste temeri se bazeaza pe marturiile culese de la participantii la scoala de vara a tineretului laburist care avea loc acolo si la care sunt reunite circa 500 de persoane.

UPDATE 20. 40: Sapte oameni au fost ucisi si doi au fost grav raniti
in explozie, anunta politia citata de Reuters.

UPDATE 20.30:
10 persoane ranite in explozie au fost aduse la Spitalul Universitar din Oslo. Unii dintre ei au rani foarte grave, a spus un purtator de cuvant al politiei, fara a preciza daca exista persoane decedate.

UPDATE 20.20:
Un barbat deghizat in ofiter de politie a inceput sa traga focuri de arma in timp ce premierul norvegian era la conferinta Partidului Muncii. Patru oameni au fost ucisi.

UPDATE 19.45:
Ambasada Romaniei la Oslo se afla in legatura permanenta cu Ministerul de Externe si cu Politia norvegiena pentru a verifica daca exista romani afectati de exploziile produse vineri dupa-amiaza. "Deocamdata nu exista date in acest sens", a precizat Ministerul roman de Externe, solicitat de Mediafax sa mentioneze daca exista victime cetateni romani in urma exploziilor. Potrivit datelor MAE, in Norvegia exista o comunitate de romani formata din 7.000 de persoane.

UPDATE 19.25:
Politia norvegiana anunta ca s-au inregistrat focuri de arma la reuniunea unor tineri, imediat dupa explozia din Oslo.

UPDATE 18.20:
Cel putin doua persoane au fost ucise in explozie, potrivit radioului NRK, citat de Reuters.



UPDATE 18.00:
Una dintre deflagratii ar fi avut loc langa cladirea Parlamentului, informeaza CNN.

UPDATE 17.40:
Cel putin un mort si opt raniti, indica primul bilant.

Potrivit informatiilor oferite de martori, suflul exploziei a spart aproape toate ferestrele imobilului unde se afla biroul premierului norvegian Jens Stoltenberg.

Cea de-a doua explozie a fost anuntata de televiziunea de stat NRK, citata de CNN, la scurt timp dupa prima deflagratie.


Consilierii premierului au declarat, citati de AFP, ca seful Executivului nu se afla in birou in momentul producerii exploziei si nu este ranit.



Martorii au relatat ca, in afara cladirii cu 17 etaje unde se afla biroul premierului norvegian, explozia a afectat alte cateva cladiri guvernamentale. Ministerul petrolului este in flacari. In imaginile transmise de la fata locului, pot fi vazute cladiri cu geamuri sparte si fum care se ridica din cladirile afectete.

Potrivit unor informatii, explozia ar fi vizat sediul publicatiei VG.

Corespondentul Reuters a relatat ca a numarat cel putin opt raniti.

Cauza exploziei nu este cunoscuta, insa martorii au spus ca resturile carbonizate ale unei masini se afla la locul exploziei. "Este un haos total", au relatat mai multi martori.

Oficialii din politiei si cei din departamentul de pompieri au refuzat sa comenteze incidentul.


foto: EPA/ INtact Images


Chile: Mii de persoane, izolate in urma caderilor masive de zapada... Hugo Chavez, aflat la tratament in Cuba, conduce Venezuela prin intermediul retelelor de socializare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x