Antena Căutare

Google, in conflict cu Franta. Afla care este motivul!

Guvernul francez, la cererea unor detinatori de site-uri de presa, doreste sa introduca o taxa "de drepturi de autor" pentru motoarele de cautare. Astfel, compania Google ameninta ca nu va mai indexa paginile franceza, daca legea va fi aprobata.

Mai multi detinatori de site-uri de presa din Franta, sprijiniti de Ministrul Culturii, au cerut Guvernului francez sa elaboreze un proiec de lege prin care motoarele de cautare sa plateasca o "pe drepturi de autor" pentru folosirea indirecta a continutului de pe site-urile de presa franceze, scrie Mediafax. Astfel, fiecare motor de cautare ar trebui sa plateasca o anumita suma pentru fiecare pagina pe care sunt directionati utilizatorii.

Compania Google a fost intrigata de aceasta propunere si s-a adresat direct Guvernului francez, avertizand ca nu va mai indexa site-urile respective, daca taxa va fi introdusa, precizand ca o asemenea lege ar duce la limitarea accesului la informatii.

Premiera pe piata creditelor: Cine primeste salariul in lei nu mai poate lua imprumut in alta moneda... O tanara cersetoare romanca, subiect de documentar pentru finlandezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x