Antena Căutare

Hamas declara stare de urgenta in Fasia Gaza

Guvernul Hamas, la putere in Fasia Gaza, a decretat astazi "stare de urgenta" pentru serviciile de securitate, chemate sa lucreze 24 de ore din 24, in contextul confruntarilor cu armata israeliana, a declarat un purtator de cuvant, citat de AFP.

"Ministerul de Interne a decretat stare de urgenta. Toate fortele de securitate trebuie sa lucreze 24 de ore din 24, ca si serviciile de aparare civila si serviciile medicale, pentru a proteja si salva locuitorii de ocupantul sionist", a declarat Ihab al-Ghoussein, purtator de cuvant al ministerului de Interne.

Confruntarea armata din aceste zile dintre Israel si Hamas, cea mai grava din 2009, a costat viata a 17 palestinieni din Fasia Gaza. Aceste confruntari au inceput joi si ele continuau sambata, cu noi lansari de proiectile palestiniene si raiduri aeriene israeliene.

"Gruparile palestiniene (din Gaza) s-au angajat sa respecte armistitiul si sa faca sa inceteze tirurile de racheta, dar agresorul sionist a facut sa esueze totul, atacand si ucigand civili, femei, copii si persoane in varsta", a adaugat Ihab al-Ghoussein. El a acuzat armata israeliana de a fi tras asupra echipelor de salvare si a ambulantelor "obuze cu fosfor a caror utilizare este interzisa de dreptul international".

Sursa: Jurnalul National

Protestele violente in Siria: peste 100 de morti!... Sute de romani, la europrotestul de la Budapesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x