Antena Căutare

Hassan Rouhani şi-a cerut iertare în numele Iranului: „Aş fi preferat să fi murit”

Iranul a anunțat ca a doborât avionul ucrainean, în care au murit 176 de oameni, ca urmare a unei „erori umane”. Hassan Rouhani, președintele iranian, l-a sunat pe Volodimir Zelenski şi şi-a cerut iertare în numele Iranului pentru tragedia aviatică.

Hassan Rouhani şi-a cerut iertare în numele Iranului: „Aş fi preferat să fi murit”
Hassan Rouhani, președintele Iranului | http://hepta.ro/

Potrivit medifax.ro, Preşedintele iranian Hassan Rouhani l-a sunat pe Volodimir Zelenski pentru a discuta doborârea avionului ucrainean, liderul iranian cerându-şi iertare în numele ţării, a transmis Administraţia de la Kiev. ( sursa: RT)

Rouhani a oferit condoleanţe poporului ucrainean dar şi familiilor victimelor, arată un comunicat al Administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

„Rouhani şi-a cerut scuze în numele Iranului pentru tragedia care a curmat vieţile a 176 de oameni. De asemenea, liderul epublicii islamice a recunoscut că tragedia a fost cauzată de acţiuni eronate a forţelor militare iraniene”, a mai transmis comunicatul.

Teheran a mai jurat să ofere „orice asistenţă necesară” experţilor ucraineni care anchetează cazul şi a promis să îi aducă în faţa instanţei pe toţi cei responsabili. Zelenski a salutat recunoaştere vinei de către Iran şi a declarat că acest pas deschide calea unei investigaţii „fără alte întârzieri”. Preşedintele ucrainean a mai spus că se aşteaptă ca Iranul să „coopereze pe deplin” cu Ucraina „conform legilor internaţionale”.

Citește și:

Iranul își strigă indignarea, oamenii au ieșit în stradă: „Moarte dictatorului! Moarte mincinosului!”

Iranul își strigă indignarea, oamenii au ieșit în stradă: „Moarte dictatorului! Moarte mincinosului!”... Australia, cel mai dureros loc de pe pământ. Încă un pompier a pierit în lupta cu focul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x