Antena Căutare

Imaginea zilei: Iranul nu recunoaște că a trimis un satelit în spațiu!

Deși criticat de Statele Unite, programul spațial iranian a lansat un nou satelit în spațiu pe 6 februarie 2019, așa cum arată o serie de imagini din satelit provenind de la Digital Globe efectuate deasupra Centrului Spațial Imam Khomeini din provincia iraniană Semnan.

Deși criticat de Statele Unite, programul spațial iranian a lansat un nou satelit în spațiu pe 6 februarie 2019, așa cum arată o serie de imagini din satelit provenind de la Digital Globe efectuate deasupra Centrului Spațial Imam Khomeini din provincia iraniană Semnan.

Așa cum o arată imaginile din satelit, Iranul pare că a încercat lansarea unui satelit pe orbita pământului, în ciuda avertismentelor din partea Statelor Unite că statul iranian ar încălca rezoluția ONU cu privire la lansarea în spațiu a rachetelor balistice. Iranul nu a confirmat însă lansarea satelitului până acum.

Imaginile provenind de la compania DigitalGlobe arată că marți, pe locul presupusei lansări se afla o rachetă, în timp ce imaginile de miercuri arată că racheta a dispărut, lăsând urme de arsură pe terenul din zona din care a fost lansată. Pe imagini se pot distinge cuvintele ”40 de ani” și ”fabricat în Iran”, scrise în limba Farsi, ceea ce poate o fi o trimitere la faptul că Iranul sărbătorește în această lună 40 de ani de la Revoluția Islamică.

Nu se știe însă dacă satelitul a fost plasat cu succes pe orbita terestră, lansarea satelitului nefiind confirmată încă de media iraniană.

Iranul a anunțat totuși cu ceva timp în urmă că va lansa satelitul denumit ”Doosti”, adică ”Prietenie”, după în ianuarie punerea pe orbită a unui alt satelit, ”Payam” (n.e. „mesaj”) a eșuat, după acesta fusese totuși lansat cu succes.

Satelitul ”Doosti” urma să fie lansat pe orbită joasă, așa cum a anunțat agenția spațială iraniană. Totuși, Statele Unite condamnă lansarea satelitului iranian, pe motiv că aceasta încalcă o rezoluție a Consiliului Națiunilor Unite cu privire la restricționarea Iranului de a trimite în spațiu rachete balistice capabile de a purta încărcături nucleare.

Iranul, care a anunțat de multă vreme că nu e interesat în armament nuclear, susține că lansările de sateliți și testele de rachete nu au o componentă nucleară și astfel nu încalcă rezoluția ONU.

„Pur și simplu fă-o, iubi! Ești pregătit!”. O adolescentă și-a îndemnat iubitul să se sinucidă, prin mesaje... Un bebeluș a fost găsit mort, în fața unui bloc! A fost lăsat să moară învelit cu două sacoșe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x