Antena Căutare

Iranul s-ar putea dota cu arma nucleară în unul sau doi ani, apreciază ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian

Iranul ar putea accede la arma nucleară în unul-doi ani, în cazul care continuă să ”deşire” Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, apreciază şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian, relatează Reuters.

În prezent, iranienii ”nu se află în poziţia de a o avea, dar dacă ei continuă să deşire Acordul de la Viena, atunci da, într-un termen destul de apropiat, într-unul an sau doi, ei ar putea accede la arma nucleară, ceea ce nu este de avut în vedere”, a declarat el la RTL.

Iranul se află într-o criză deschisă cu Statele Unite după ce preşedintele american Donald Trump s-a retras unilateral, în mai 2018, din acord, care ridica progresiv sancţiunile impuse Republicii islamice în schimbul unei limitări a programului iranian nuclear.

Teheranul a rispostat revenind asupra unor dintre angajamentele pe care şi le-a asumat prin acordul semnat cu China, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite, Rusia şi Germania.

Sursa : news.ro

Când și-au jurat că se vor iubi până când moartea îi va despărți, nu s-au gândit că mai aveau doar două săptămâni de tră... Soleimani complota să ”arunce în aer” Ambasada SUA la Bagdad, justifică Trump asasinarea generalului iranian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x