Antena Căutare

Ultimă oră! Locomotiva unui tren a explodat la sosirea în gară! Cel puțin 20 de persoane au murit în Cairo. „Sunt cadavre carbonizate pe jos” – Video, Foto

Un accident feroviar produs, miercuri, la sosirea unui tren în gara centrală din Cairo, a generat o explozie a locomotivei, urmată de un incendiu. Cel puţin 20 persoane au murit şi în jur de 40 de persoane au fost rănite.

Un accident feroviar produs, miercuri, la sosirea unui tren în gara centrală din Cairo, a generat o explozie a locomotivei, urmată de un incendiu. Cel puţin 20 persoane au murit şi în jur de 40 de persoane au fost rănite.

La sosirea în gara Ramses, cea mai mare din Cairo, trenul a izbit o barieră de oţel, impact ce a produs dezastrul. Alte surse afirmă că trenul a lovit peronul.

Televiziunea de stat egipteană a confirmat bilanţul accidentului.

Aproximativ zece ambulanţe şi tot atâtea maşini de pompieri au fost desfăşurate în faţa gării.

„Stăteam pe peron şi am văzut trenul intrând cu viteză în barieră. Toată lumea a început să fugă, dar mulţi oameni au murit după ce locomotiva a explodat. Am văzut cel puţin nouă cadavre întinse pe jos, carbonizate”, a povestit un martor.

Premierul egiptean Mostafa Madbouly s-a deplasat la locul accidentului. Într-o declaraţie publică, el a prevenit că „orice persoană vinovată de neglijenţă va trebui să răspundă” şi va suferi „consecinţe” serioase.

Mai multe fotografii şi imagini video publicate pe internet arată un nor dens de fum negru ridicându-se deasupra gării. În alte imagini din interior se vede un peron în flăcări şi persoane grăbindu-se să vină în ajutorul victimelor.

În Egipt au loc frecvent accidente rutiere şi feroviare grave, din cauza traficului haotic, autovehiculelor vechi şi infrastructurii prost întreţinute. Cea mai gravă tragedie feroviară s-a produs în 2002, când în jur de 370 de oameni au murit în incendiul unui tren la 40 km sud de Cairo. Potrivit statisticii oficiale, în 2017 au fost înregistrate 1.793 accidente de tren, potrivit Agerpres.

Premiera medicală care a emoționat o lume întreagă! Cel mai mic bebeluș din lume, care a cântărit la naștere 268 de gram... Situația dramatică a copiilor din Siria, afectați de război: ,,Sunt copii care visează să moară pentru a merge în Rai......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x