Antena Căutare

Metropolele italiene, paralizate de o greva de 24h a transportatorilor

O greva de 24 de ore, declansata marti dimineata de sindicatele din transporturi, a perturbat puternic circulatia mijloacelor de transport in comun in orasele italiene, informeaza Ansa.

Greva, convocata dupa esecul obtinerii unui acord privind reinnoirea contractelor pentru angajatii din acest sector, a provocat suspendarea circulatiei metrourilor in marile orase ca Roma si Milano. Circulatia autobuzelor, tramvaielor si trenurilor locale a fost, de asemenea, afectata, iar numeroase persoane au fost nevoite sa mearga cu masinile personale la serviciu, ceea ce a provocat ambuteiaje. Alte persoane au fost nevoite sa mearga pe jos sau cu bicicleta pe distante mari.

Mai mult, la Milano, navetistii au incercat sa deschida cu forta o poarta pentru a prinde ultimul metrou inainte de inceperea grevei la statia din apropierea catedralei din oras, in timp ce personalul incerca sa o inchida.

"Contractele nu au fost reinnoite din 2007, astfel ca este inevitabila recurgerea la presiuni (...) Guvernul a strans taxe pentru a sustine transportul public dar acei bani nu au fost vazuti niciodata si serviciul s-a deteriorat", a declarat Susanna Camusso, liderul celui mai mare si mai de stanga sindicat din Italia, CGIL.

Foto: Intactimages / EPA

Georgia: Coalitia de opozitie "Visul Georgian" a castigat legislativele ... Casa lui Adolf Hitler, un cosmar pentru autoritatile austriece!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x