Antena Căutare

Nicolas Maduro a ordonat manevre militare la graniţa cu Columbia

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat manevre militare la graniţa cu ţara vecină Columbia, notează DPA.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a ordonat manevre militare la graniţa cu ţara vecină Columbia, notează DPA.

"Dacă vreţi pace şi suveranitate, fiţi pregătiţi să le apăraţi", a spus Maduro, marţi, în discursul către militarii din capitala Caracas.

Dat fiind tensiunile dintre ţările vecine, Maduro a dispus ca toate unităţile să fie prezente la graniţă în stare de alertă şi a anunţat o serie de exerciţii militare din 10 până în 28 septembrie.

Mai mulţi foşti comandanţi din fosta gherilă a mişcării Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) au anunţat luna trecută că se întorc la arme.

Preşedintele Columbiei Ivan Duque a acuzat Venezuela de protejarea unui grup format din comandanţi şi luptători ai fostei mişcări FARC.

Maduro a respins acuzaţiile. "Acum, vor să producă probe false pentru a ataca Venezuela şi a începe un conflict militar cu ţara noastră", a declarat Maduro marţi.

Un acord de pace negociat la Havana a pus capăt în 2016 celor 52 de ani de conflict din Columbia. FARC s-a transformat într-un partid politic şi deţine 10 locuri în Congresul Columbiei.

Conflictul armat din Columbia a dus la moartea a peste 260.000 de oameni şi la strămutarea a aproape 8 milioane de persoane din 1958, potrivit Centrului Naţional pentru Memorie Istorică.

Sursa : news.ro

Și-a dat vecinii în judecată pentru mirosul de grătar venit din curtea lor! O femeie vegană a întrecut orice urmă de răb... 1,3 tone de heroină ascunsă printre prosoape şi halate de baie! Captura record are o valoare de peste 145 de milioane de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x