Antena Căutare

O româncă, aleasă printre cei șase consilieri locali care fac legea în Montreal

O româncă va conduce în următorii patru ani destinele uneia dintre cele mai mari metropole din lume. Magda Popeanu a câştigat, la începutul lunii, alegerile locale din Montreal şi va ocupa funcţia de consilier al primăriei oraşului.

Magda Popeanu

Visul canadian al româncei a devenit realitate după opt ani de "luptă" politică.

Un succes românesc, dar pe pământ canadian. Este povestea Magdei Popeanu, o româncă de 49 de ani. A emigrat în Canada acum două decenii. Cariera ei politică a început de la o nemulţumire de simplu cetăţean. Pe strada din Montreal, unde locuia nu era atât de curat pe cât şi-ar fi dorit, iar românca a făcut o vizită la primărie.

”Mi-am spus că tot ce ţine de bunăstarea noastră colectivă, de viaţa în comun trebuie să mă intereseze. M-a cam deranjat modul în care aleşii locali m-au tratat şi mi s-au părut foarte aroganţi. Şi atunci am zis: De ce aroganţă în politică?", povestește Magda Popeanu.

Aşa că românca s-a înscris într-un partid. Se întâmpla în 2005, iar un an mai târziu a fost aleasă preşedinte al formaţiunii "Proiect Montreal". După opt ani de politică, Magda a fost aleasă consilier al primăriei. A devenit primul roman care a ajuns în Consiliul Municipal Montreal. Românca a obţinut cu 77 de voturi mai mult decât contracandidatul ei, care avea o mai mare experienţă politică.

”Eu voi face parte din cei şase aleşi care vor lua decizii legate de deszăpezire, curăţire, gestiunea apei, repararea străzilor. Pe mine m-a ales toată lumea”, spune românca.

Magda Popeanu va fi învestită oficial în funcţia de consilier la Primaria din Montreal săptămâna aceasta. În politică are un singur crez: ”Nu politica mă va schimba ci eu voi schimba politica”.

Un copil român, vedetă de cinema în Italia, din întâmplare... Tragedie transformată în miracol! S-a întâmplat în Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x