Antena Căutare

Opoziţia din Cehia va depune o moţiune de cenzură împotriva premierului Andrej Babis, acuzat de corupție

Partidele de opoziţie din Cehia au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură împotriva premierului Andrej Babis pe care îl acuză de conflict de interese, cu toate că nu au destule voturi pentru a câştiga, relatează Reuters.

Cele cinci partide vor depune moţiunea într-o sesiune parlamentară specială de vineri, au informat liderii grupărilor într-o conferinţă de presă de marţi.

Cu susţinerea Partidului Comunist, guvernul minoritar al lui Babis controlează 108 voturi în camera inferioară a Parlamentului, care are 200 de locuri. Pentru ca moţiunea să treacă, sunt necesare 101 voturi. În aprilie, poliţia cehă a recomandat inculparea premierului, cu privire la implicarea sa în fraudarea subvenţiilor europene în sumă de două milioane de euro.

Al doilea cel mai bogat om din ţară, Babis a fost inculpat în 2017 într-un caz de presupusă deturnare de fonduri europene, în perioada 2007-2008 şi legat de complexul său hotelier Cuib de Barză. El riscă între cinci şi zece ani de închisoare.

Mişcarea sa populistă, ANO, conduce un Guvern de coaliţie - minoritar - cu social-democraţii. El beneficiază, de asemenea, de susţinerea tacită a comuniştilor - o premieră în istoria postcomunistă a Cehiei.

Guvernul a supravieţuit anul trecut unei moţiuni de cenzură a opoziţiei, după ce presa a dezvăluit că asistenţi ai lui Babis l-ar fi dus pe fiul său, Andrej Babis Jr., în Crimeea, anexată de Rusia, pentru a-l feri de ancheta acestui caz.

Sursa : news.ro

Turcia ordonă arestarea a 128 de militari, suspectaţi de legături cu Fethullah Gulen... Scene de coșmar la bordul unei aeronave! O stewardesă a fost aruncată în plafonul avionului, în urma turbulențelor puter...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x