Antena Căutare

Au mers la o clinică stomatologică britanică să se trateze, iar după trei luni au primit scrisori înfiorătoare! „Este dezgustător”

O clinică stomatologică din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a anunțat peste 500 de pacienți britanici să își facă testul HIV, deoarece un angajat nu a dezinfectat corect echipamentul.

O clinică stomatologică din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a anunțat peste 500 de pacienți britanici să își facă testul HIV, deoarece un angajat nu a dezinfectat corect echipamentul.

Cei 563 pacienți care au primit astfel de infirmări de la clinica Dentality Hoddesdon din comitatul englez Hertfordshire susțin că au fost deranjați și de faptul că a durat trei luni pentru a primi aceste notificări.

„Primești o scrisoare prin care ești îndemnat să îți faci un test HIV și este terifiant. Ei pot spune cât vor că riscul de a fi infectat este mic. Adevărul este că nu au de unde să știe asta”, a spus unul dinttre pacienții informați să își facă un test HIV.

„Faptul că le-a luat trei luni pentru a avertiza pe toată lumea este dezgustător. Câți oameni ar fi putut fi infectați în tot acest timp?”, a mai spus pacientul.

Se pare că unul dintre instrumentele de lucru a fost dezinfectat de două ori pe zi, deși ar fi trebuit să fie dezinfectat după fiecare interveție în parte. Angajatul care a făcut această greșeală a fost concediat.

Acum, pacienții care au fost tratați la acea clinic riscă să se fi infectat cu HIV sau alte boli precum hepatita B sau hepatia C. Totuși, pitrivit medicului Jorg Hoffman, acest risc nu ar fi unul considerabil.

„Pacienții au prioritate la noi. Imediat ce am aflat de greșeala acelui angajat am lansat o anchetă și am alertat autoritățile”, a declarat un medic de la clinica de stomatologie Dentality Hoddesdon.

Aceasta este țara în care mamele își omoară bebelușii pe bandă rulantă: "Nu pot să am un bebeluș acum, sunt în ulti... Un bebeluș a fost găsit mort în mașină, după ce mama sa l-a lăsat singur mai multe ore! Afară erau peste 30 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x